loading

UN SENTIMENT CONFORTABIL DE SIGURANŢĂ.

Conceptul Opel SAFETEC ® sincronizează toate sistemele de siguranță ale autovehiculului Opel Meriva, inclusiv funcțiile de asistare a șoferului, programele de stabilitate, sistemele de avertizare și dotările de siguranță pasivă. Rezultatul constă în asigurarea unei protecții coerente și eficiente pentru toți pasagerii.

Opel Meriva - Iluminare frontală adaptivă (AFL)

Iluminare frontală adaptivă (AFL)

Conducerea autovehiculului pe timp de noapte poate constitui un factor de stres. Sistemul AFL avansat cu faruri cu halogen al autovehiculului Opel Meriva proiectează fasciculul farurilor în viraje și oferă iluminare laterală suplimentară în viraje strânse. Rezultatul? Mai puțin stres, mai multă siguranță și plăcerea de a conduce.

 • În funcție de viteză și de modul de acționare al volanului, luminile din față pivotează în curbe cu 15˚ în ambele direcții
 • Luminile suplimentare sunt activate automat, oferind o iluminare la 90˚ în viraje strânse și colțuri
 • Pentru a asista orientarea șoferului în timpul parcării, lampa fixă cu fascicul mobil se aprinde pentru luminarea zonei de parcare atunci când vehiculul se deplasează în marșarier
Opel Meriva - Asistenţă la parcare

Asistență la parcare

Nimeni nu este perfect, chiar şi micile coliziuni pot avea consecinţe importante. Sistemul de asistență la parcare permite detectarea obstacolelor din fața și spatele autovehiculului. Distanța până la obstacole este indicată acustic printr-un sunet intermitent.

Opel Meriva - Funcții de siguranță activă

Siguranţă complet funcţională

Autovehiculul Opel Meriva este echipat cu sisteme de siguranţă perfect sincronizate care colaborează pentru a reduce la minim orice impact. Gamă ce include atât sisteme de siguranţă pasivă, cât şi de siguranţă activă, sub forma sistemelor de asistență pentru șofer. Rezultatul este că toţi ocupanţii autovehiculului sunt înconjuraţi de siguranţă.

Sistemele includ:

 • ESP®Plus
 • Sistem ABS cu sistem de asistență la frânare și controlul frânării în curbe (Cornering Brake Control – CBC)
 • Control automat al farurilor (ALC)
 • Senzor de ploaie
Opel Meriva - Funcții de siguranță pasivă

Funcții de siguranță pasivă

Opel Meriva este echipat corespunzător pentru a face față celor mai dificile situații.

Funcțiile de siguranță pasivă includ:

 • Celula de siguranță extrem de rigidă, cu protecție laterală completă
 • Airbaguri față, laterale și tip cortină
 • Sistem de eliberare a pedalelor (PRS)
 • Tetiere active față
 • Centură de siguranță dublă, cu pretensionare
 • Advanced FlexDoors® safety concept

Imaginea poate prezenta dotări opţionale.

Protecţia consumatorilor - ANPC - www.anpc.gov.ro

Opel va depune eforturi susținute pentru a asigura acuratețea și actualizarea conținutului acestei pagini de internet, dar nu își asumă răspunderea pentru niciun fel de daune sau pierderi cauzate de utilizarea informațiilor de pe pagina de internet. Anumite informații de pe această pagină de internet pot fi incorecte ca urmare a modificărilor aduse produselor de la lansarea acestora. Unele dintre echipamentele descrise sau ilustrate pot fi disponibile doar pentru anumite piețe sau la un preț suplimentar. Opel își rezervă dreptul de a schimba oricând specificațiile produselor.

Sus pagina